Článek...

02.10.2011 15:56

Skončili jsme.....pro letošek je dobojováno....
 

24.září 2011 jsme se naposledy sešli při 8.,posledním kole hasičské soutěže 3.ročníku PHL v Kletečné.
Od prvního startovního výstřelu bylo jasné, že snaha dosáhnout co nejlepších časů, bude obrovská. Již domácí nasadili prvním útokem laťku celkem vysoko, 20,39s. Během útoku favoritů soutěže, mužů z Přáslavic"A", to vypadalo, že čas pod 20s je naprostou samozřejmostí a jejich čas 19,56s zatím znamenal vítězství nejen v 8.kole, ale i v celém ročníku PHL. To však platilo jen do nástupu týmu se startovním číslem 13. Obhájci vítězství obou předešlých ročníků PHL, muži z Č.Řečice "A", dokázali tým z Přáslavic porazit o pouhých osm setin sekundy a s časem 19,48s a součtem ligových bodů se již po třetí stali vítězem Pelhřimovské hasičské ligy. Ani v Kletečné nedokázal nikdo jiný lepší čas a tak se stali i vítězi 8.kola a od pořádajícího SDH Kletečná si kromě poháru odvezli i věcný dar a to tlakový čistič. V 8. kole skončil na 2.místě tým mužů z Přáslavic a na 3. místě muži ze Samšína, časem 20,23s.
Ve 3.ročníku PHL doplnil na stupních vítězů tým z Č.Řečice a Přáslavic ještě tým mužů z Jiřic.
Bácovská děvčata svoji famózní sezónu sice nedokončila vítězstvím 8.kola a vyjímečně tak nechala letos okusit výhru děvčatům z Č.Řečice, ale absolutními vítězkami 3.ročníku PHL se samozřejmě stala. V Kletečné tedy zvítězil tým žen z Č.Řečice, s časem 25,47s, na 2.místě skončila děvčata z Rynárce časem 26,69s a na 3. místě ženy z Pacova s časem 26,73s. V konečném hodnocení PHL obhájila loňský titul děvčata z Bácovic, na 2.místě skončila děvčata z Č.Řečice a na 3.místě děvčata z Jiřic.
Kromě toho byli vyhlášeni i vítězové jednotlivých pozic v útocích, tzv.ALL STARS TEAM. V mužích opět kralovala Č.Řečice, která získala 4 posty (koš, třetí savice, strojník, rozdělovač) a doplnil je levý a pravý proud z Bácovic a "béčkař" z Kletečné "B". Rovněž tak "královny" z Bácovic získaly 4 posty (třetí savice, strojnice, béčkařka a pravý proud),doplnila je na levém proudu Č.Řečice, na rozdělovači Rynárec a košařka z Jiřic. I tyto týmy předvedly své útoky. Tým mužů s časem 19,79s a tým žen s časem 30,68s.
Před samotným vyhlášením absolutních vítězů 3. ročníku Pelhřimovské hasičské ligy, byl ohlášen odchod z aktivní činnosti hasičů SDH Kletečná, pana Ladislava Pavlíčka. Jistě za všechny, mu mohu popřát hodně zdraví, radosti, osobních i pracovních úspěchů a snad i krásných vzpomínek na hasičské soutěže. Pevně věřím, že se budeme i nadále při hasičském sportu setkávat.
Vyhlášením výsledků, přijemnou zábavou i krásným ohňostrojem skončil 3. ročník PHL. 
Všem soutěžním (ligovým i neligovým) týmům, rozhodčím, všem,kdo pomáhali s organizací jednotlivých soutěží, sponzorům, našemu správci internetových stránek a v neposlední řadě i samotnému vedení PHL patří velké DÍKY a v roce 2012 n a s h l e d a n o u !!!

 

Článek napsala Hanča z SDH Červená Řečice